+86-546-8531366

[chráněno e-mailem]

EN
Všechny kategorie

Domů>Novinky

NOVINKY

Mexiko ukončí vývoz ropy v roce 2023 ve snaze uspokojit vlastní spotřebu paliva

Čas: 2021-12-31 Hity: 8

MEXICO CITY (Bloomberg) – Mexiko plánuje ukončit vývoz ropy v roce 2023 jako součást strategie nacionalistické vlády Andrese Manuela Lopeze Obradora k dosažení soběstačnosti na domácím trhu s palivy.

Pemex sníží vývoz ropy na 435,000 2022 barelů denně v roce XNUMX, než v následujícím roce postupně ukončí prodej klientům v zahraničí, uvedl generální ředitel Octavio Romero na úterní tiskové konferenci v Mexico City.

Tento krok je součástí snahy Lopeze Obradora rozšířit domácí výrobu paliv v Mexiku namísto posílání ropy do zahraničí, zatímco dováží drahé rafinované produkty, jako je benzín a nafta. Mexiko v současnosti nakupuje většinu paliv, která spotřebovává, od amerických rafinérií.

Pokud bude závazek Pemexu splněn, bude znamenat stažení jednoho z jeho nejvýznamnějších hráčů posledních desetiletí z mezinárodního trhu s ropou. Na svém vrcholu v roce 2004 vyvážel Pemex do rafinérií z Japonska do Indie téměř 1.9 milionu barelů denně a byl účastníkem jednání Organizace zemí vyvážejících ropu jako pozorovatel.

Minulý měsíc prodala mexická společnost do zahraničí podle údajů Pemexu o něco více než milion barelů denně.

Snížení exportu přijde, když Pemex zvýší své domácí zpracování ropy, které dosáhne 1.51 milionu barelů denně v roce 2022 a 2 milionů barelů denně v roce 2023, řekl Romero. Mexická vrtačka zamíří veškerou svou produkci do svých šesti rafinérií, včetně závodu ve výstavbě v jihovýchodním státě Tabasco a dalšího kupovaného poblíž Houstonu v Texasu. Tato továrna je považována za součást mexického rafinérského systému, i když se nachází přes hranici USA.

Očekává se, že největší tíhu snížení vývozu ponesou asijské rafinerie, které tvoří více než čtvrtinu vývozu mexické ropy. Očekává se, že snížení postihne nejtvrději rafinérie v Jižní Koreji a Indii, přičemž menší škrty se projeví u kupujících v USA a Evropě, protože Pemex ustupuje od dřívějších plánů na diverzifikaci mimo americký trh.